Verpleegtechnische vaardigheden

E-learnings van verpleegtechnische vaardigheden

Onderdelen

  1. e-learning

    Blaaskatheterisatie bij een man (inbrengen en verzorgen)

    Deze e-learning behandelt alle stappen rond het voorbereiden, inbrengen en verzorgen van een eenmalige- en verblijfskatheter. Na het doorlopen van deze module kun je beschrijven hoe je als zorgverlener de handelingen rondom een urethrale katheter bij een man uitvoert. De theorie wordt afgesloten met een toets. Accreditatie : 1 punt

  2. e-learning

    Blaaskatheterisatie bij een vrouw (inbrengen en verzorgen)

    Deze e-learning behandelt alle stappen rond het voorbereiden, inbrengen en verzorgen van een eenmalige- en verblijfskatheter. Na het doorlopen van deze module kun je beschrijven hoe je als zorgverlener de handelingen rondom een urethrale katheter bij een vrouw uitvoert. De theorie wordt afgesloten met een toets. Doorlooptijd: ca. 1 uur.

  3. e-learning

    Rectumcanule inbrengen

    Na afloop van de e-learning kun je de techniek van het inbrengen van een rectumcanule, het toedienen van een (micro)klysma en een hoogopgaand klysma alsmede het manueel verwijderen van feces beschrijven. Doorlooptijd: ca. 1 uur

  4. e-learning

    Blaasspoelen

    Na afloop van de cursus kun je beschrijven hoe je als zorgverlener de handeling rondom blaasspoelen uitvoert.

  5. e-learning

    Injecteren

    Injecteren is een medisch voorbehouden handeling waarbij bijvoorbeeld een medicijn in de spier of onder de huid van de patiënt wordt gebracht. Het toedienen van een injectie is geen eenvoudige handeling en vereist de nodige bekwaamheid om complicaties zoals bloedingen, abcesvorming of zenuwbeschadiging te voorkomen. In deze module leer je hoe je injecties veilig kunt toedienen. Deze vraaggestuurde training rond je af zodra je alle vragen van een bepaald onderwerp goed hebt beantwoord.

  6. e-learning

    High-risk medicatie | Arrangement

    Inleiding In deze cursus krijg je stap voor stap uitleg over het hele proces van high-risk medicatie klaarmaken en toedienen in ziekenhuizen. Het gaat hierbij om te injecteren medicatie (parenterale medicatie). Het gereedmaken en toedienen ervan zijn risicovolle processen. Opbouw en inhoud In deze cursus leer je op een interactieve manier alles over veilig werken met parenterale medicatie. Je kunt de hele cursus doorlopen of de hoofdstukken selecteren die voor jou belangrijk zijn. Volg de praktijkgerichte stappenplannen, lees de theorie, beantwoord de oefenvragen en maak de toets! De volgende onderwerpen komen aan bod: Risico’s Rekenen Voor Toediening Gereed Maken niet-acuut Toedienen niet-acuut Acute situaties Toets en 2 herkansingen Leerdoel Kennis opdoen over het veilig werken met high risk medicatie. Doelgroep Zorgverleners in ziekenhuizen Doorlooptijd en accreditatie De doorlooptijd is ongeveer 1 uur. Geaccrediteerd bij V&VN. Let op! Deze cursus wordt pas afgerond als je minimaal 30 minuten aan de cursus hebt besteed én de toets hebt gehaald. Bij elk onderdeel in de cursus kun je zien hoeveel tijd dit in beslag neemt (door even de muisaanwijzer boven een werkvorm te houden). Het gaat erom dat je opgeteld minimaal 30 minuten aan onderdelen hebt doorlopen.

  7. e-learning

    Sondevoeding toedienen | Arrangement

    Sondevoeding is vloeibare voeding die je via een sonde of katheter in de maag of dunne darm (enteraal) toedient. Dit gebeurt altijd op medische indicatie bij zorgvragers die niet (voldoende) kunnen, mogen of willen eten. Sondevoeding bevat alle voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft zoals eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen. Inhoud Deze cursus bestaat uit los te volgen onderdelen over sondevoeding, indicaties, de toedieningsroute, toediening per bolus, continue toediening, complicaties en nazorg. Elk onderdeel bevat één of meerdere werkvormen, zoals theorie, stappenplannen, video’s en oefenvragen. Kies zelf een werkvorm die bij jou past. Je kunt meerdere werkvormen achter elkaar doen en bepaalt zelf de volgorde. De cursus sluit af met een toets en eventuele herkansingen. Leerdoel Na het doorlopen van de cursus kun je beschrijven hoe je sondevoeding toedient bij een zorgvrager, namelijk: actieve en passieve toediening per bolus en continue toediening. Doelgroep Verzorgenden IG en verpleegkundigen Doorlooptijd en accreditatie De doorlooptijd is ruim 1 uur als je alle onderdelen doorloopt en per onderdeel één of twee werkvormen kiest. Geaccrediteerd bij V&VN. Let op! Deze cursus wordt pas afgerond als je minimaal 30 minuten aan de cursus hebt besteed én de toets hebt gehaald. Bij elk onderdeel in de cursus kun je zien hoeveel tijd dit in beslag neemt (door even de muisaanwijzer boven een werkvorm te houden). Het gaat erom dat je opgeteld minimaal 30 minuten aan onderdelen hebt doorlopen.